- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ב"ל 18679-08-09
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
18679-08-09
3.7.2011 |
|
בפני : 1. אלכס קוגן 2. נציג עובדים: מר פנחס לקריץ 3. נציג מעסיקים: מר גדעון דרמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רפי אלמלח עו"ד פלדשטיין |
: המוסד לביטוח לאומי עו"ד בורשטיין ואח' |
| פסק-דין | |
1. במסגרת כתב תביעה זה שלפנינו טוען מר רפי אלמלח (להלן: " התובע"), כי נפגע בגבו כתוצאה מתאונת עבודה שארעה לו ביום 7.12.08, עת שעבד בכרמל אולפינים ובתצהיר שצורף לכתב התביעה תאר התובע את נסיבות קרות התאונה הנטענת כדלקמן:
" ביום 7.12.08 היה לנו שיפוץ מדחס במתקן פוליאתילן 124 ובזמן ישיבה - בתנוחה קשה במקום צפוף (לכן רק אחד יכול להיכנס) כאשר המדחס בגובה מטר וחצי ואני יושב מתחתיו הרמתי שסתום כבד המהווה חלק מהמדחס ושוקל כ- 20 ק"ג ותוך כדי הרמת השסתום למעלה הרגשתי קליק בגב התחתון (מדובר בעבודה לא יומיומית).
לאחר ההרמה חשתי כאב בגב וחשבתי שזה יעבור כאשר לארוע היו שני עדים בשם בוריס גומן ואבי כהן שראו שנתפס לי הגב ואבי כהן החליף אותי בהרמת השסתום."
2. ביום 31.10.10, שמענו את הראיות בתיק ולאחר עדותו של התובע ועדותם של שני חבריו לעבודה, מר אבי כהן ומר בוריס גומן, התעורר בנו ספק ממשי לגבי עובדות המקרה ומה באמת ארע ביום 7.12.08, מועד התאונה הנטענת על ידי התובע.
כפי שציינו בהחלטה מיום 31.10.10, עדותו של התובע לא היתה קוהרנטית והדברים שהוא מסר לפנינו לא תאמו את הגרסה שנמסרה בעדותם של חבריו לעבודה.
3. התובע העיד לפנינו, כי ישב על משטח רשת ממתכת בשטח של עשרות מטרים, כשבגובה של כ- 1 מטר מעל אותו משטח, ישנו מדחס בו היה צריך להתקין שסתום תחתון.
מדובר בשסתום כבד והתובע טוען, כי ישב על אותו משטח והיה עליו להרים את השסתום, ששוקל כ- 20 ק"ג מהמשטח מעלה ולהתקינו בתוך המדחס.
פעולה של התקנת השסתום בתוך המדחס לקחה מספר דקות, עד כ- 5 דקות כשהתובע העיד לפנינו, כי ביצע את העבודה עם עובד נוסף בשם אבי כהן, כך שכל המשקל של השסתום היה על ידיו של התובע והוא נמצא בתנוחת ישיבה על אותו משטח ובאותו זמן העובד הנוסף בשם אבי כהן, הרכיב את השסתום מלמעלה. (ראה עמ' 2 שורה 22 פרוטוקול מיום 31.10.10).
4. בשונה מעדותו של התובע העיד לפנינו חברו לעבודה, מר אבי כהן, שסיפר בעדותו, כי התקנת אותו שסתום בוצעה אך ורק על ידי התובע בעצמו מבלי שעובד כלשהו נוסף יכול בכלל לעזור לו ובעדותו היה מר אבי כהן מאוד נחרץ לגבי העובדה שהתובע עבד על התקנת אותו שסתום בעצמו זאת משום שאף עובד נוסף לא יכול לעזור לו בביצוע התקנה, שכן אין שם כל מקום לשני עובדים.(ראה עמ' 7 שורה 1 לפרוטוקול מיום 31.10.10).
5. בהמשך העיד גם לפנינו מר בוריס גומן, חבר נוסף לעבודה, וגם הוא בשונה מהתובע אמר את הדברים הבאים:
" לשאלה האם מישהו עזר לו להכניס את השסתום התחתון, אני משיב שאי אפשר לעזור לו, כי רק בן אדם אחד, אין שום מקום לשני אנשים.
לשאלה האם יכול להיות מצב שהוא החזיק את השסתום למעלה תוך כדי ישיבה מישהו אחר עבד על השסתום או ביצע כל פעולה אחרת, אני משיב שלא. הוא עשה את זה לבד.
לשאלה האם יש מישהו שמקבע את השסתום, אני משיב שאותו עובד שמתקין את השסתום צריך להחזיק אותו ושהשסתום באמת יכול ליפול. אבל אין אפשרות שמישהו אחר יעזור שם.
התובע עבד לבד כי אין אפשרות שמישהו אחר יעבוד איתו." (עמ' 9 שורה 7 פרוטוקול מיום 31.10.10).
6. אך חוסר הקוהרנטיות בגרסתו של התובע, לא היווה את הקושי היחיד בקבלת התשתית העובדתית לגבי הארועים מיום 7.12.08.
התובע טוען בטופס התביעה לדמי פגיעה (מוצג נ/1) כי התאונה ארעה לו ביום 7.12.08 בשעה 11:00 בבוקר ובעדותו לפנינו הוא מסר שלאחר התאונה החליף אותו עובד אחר בעבודת החלפת השסתום, אך הוא למרות הכאבים בגבו, נשאר בעבודה עד סוף אותו יום עד השעה 16:00 או 18:00.
התובע העיד, כי ניגש למרפאה במקום עבודתו - כרמל אולפינים בע"מ, אך אחות המרפאה גב' מרינה שנדלר, לא רשמה מאומה באותו יום, אלא היא רשמה ביום 10.5.09, כי היתה לתובע תאונת עבודה וזאת על פי הודעה שקיבלה ממנהל המחלקה.
אין כל אישור של האחות ממקום עבודתו של התובע ממנו ניתן ללמוד כי ביום 7.12.08, פנה אליה התובע עם תלונות של כאבי גב בגין תאונת עבודה כלשהי מאותו יום.
7. עלינו לזכור, כי כרמל אולפינים הינו מקום עבודה גדול וסביר להניח שאם עובד פונה לאחות המפעל עם תלונה על כאבי גב בגין תאונת עבודה שארעה לו, לטענתו, באותו יום, האחות של המפעל תתעד זאת ותפנה אותו להמשך טיפול אצל רופא.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
